Gepost op

Papierloos kantoor of juist niet?

Er wordt telkens vaker gepleit voor een papierloos kantoor en daar valt wel wat voor te zeggen. Bijvoorbeeld vanuit milieuoverwegingen, minder papierverbruik spaart tenslotte weer bomen. Het heeft ook zeker zo zijn voordelen, maar naar mijn idee ontkom je er niet altijd aan om af en toe wat printen. Soms voor de fun, zoals foto’s of kleurplaten voor je kinderen. Toch ook vaak genoeg nog ander, werk gerelateerde, documenten.

Photo credit: Chill Mimi via Foter.com / CC BY

Papierloos

Met de moderne middelen is het ook telkens gemakkelijker om papierloos te werken. Door je bestanden in de cloud op te slaan, kun je er bij op elke plek zolang je maar toegang hebt tot internet. Nog een voordeel van werken ‘in de cloud’ is dat je documenten kunt eenvoudig kunt delen met anderen, zonder dat je daarvoor op dezelfde locatie hoeft te werken. Zo werk ik met klanten ook graag in de cloud, vanuit bijvoorbeeld Dropbox. Dat is voor mij als ‘virtual assistant’ een bijna onmisbare tool. Wel grappig om te zien hoe dat in de afgelopen jaren is veranderd, waar ik in de begin tijd van Flexariaat in 2006 documenten via de post aangeleverd kreeg (of het werd persoonlijk afgegeven), krijg ik mijn opdrachten nagenoeg altijd digitaal aangeleverd, via mail, cloud en zelfs via What’s App en Facebook Messenger.

Toch papier?!

Ondanks dat ik met mijn werk veel voordelen ondervind van het werken in de cloud en daarmee papierloos werken zijn er nog voldoende situaties waarbij ik toch graag papier gebruik. En soms moet het, bijvoorbeeld bij het ondertekenen van documenten. Soms is het fijn om ergens aantekeningen bij te maken, of als ik een training volg, dan vind ik het persoonlijk ook erg fijn om de opdrachten te printen en vervolgens de uitwerkingen ‘old school’ met pen op te schrijven. Dan blijven dingen ook beter hangen.

Mijn dochter komt me graag ‘helpen’ als ik aan het werk ben, dan zoekt ze online een mooie kleurplaat uit die we dan vervolgens… jawel: printen. Zij kleuren en ik aan het werk, gezellig vind ik dat.

Toners

Gelukkig maar, dat er nog steeds geprint wordt. Want inmiddels ben ik eigenaar van de webshop InktXpress en verkoop ik goede kwaliteit huismerk toners van Europees fabricaat. Mèt garantie, wel zo fijn. Mocht de huismerk toner onverhoopt niet bevallen, dan krijg je gewoon je geld terug. Zo makkelijk kan het zijn. Wil je het eens uitproberen? Stuur me een bericht en ik informeer je over de mogelijkheden.

 

Ik ben benieuwd, wat print jij? Of werk je inmiddels volledig papierloos? Laat het me weten in een reactie op dit bericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *